Nieuws!

Wij proberen u via deze pagina zoveel mogelijk op de hoogte te houden van het nieuws rondom onze winkel en het assortiment.

“Laat je kat verantwoord afvallen!”
19 februari 2016 – Katten met overgewicht hebben een verhoogd risico op gezondheidsproblemen als suikerziekte, blaasgruis en hart- en ademhalingsproblemen. Een te zware kat heeft een te dik buikje zonder taille, geen uithoudingsvermogen, last van kortademigheid en is weinig actief. Herken jij je kat hierin? Dan is het belangrijk de voeding aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te vergroten. We geven je een paar tips!

  • Weeg je kat indien mogelijk iedere twee weken om het gewicht goed in de gaten te houden.
  • Weeg de portie (dieet)voeding af op een keukenweegschaal, zodat je niet te veel voeding geeft.
  • Vermijd bijvoeding zoals snoepjes, snacks, kaas, brood of andere tafelresten. Deze producten bevatten erg veel calorieën.
  • Geef als je meerdere dieren in huis hebt de kat die moet afvallen apart eten, dit voorkomt mee-eten.
  • Heb je een buitenkat? Laat de mensen in de buurt dan weten dat je kat moet afvallen, zodat ze geen extraatjes of andere voeding geven aan je kat.
  • Speel meer met je kat, zodat hij meer beweegt. Hengeltjes zijn erg populair bij katten, en ook klimpalen en ritseltunnels nodigen uit tot klimmen en onderzoeken. Wissel speeltjes regelmatig af, zodat ze interessant blijven voor je kat.
  • Stop het voer of een deel daarvan in een voerbal of voerpuzzel. Hierdoor is je kat langer bezig met de maaltijd en direct ook in beweging.
  • Zet het voerbakje op een hogere plek, zodat de kat moet klimmen en dus in beweging moet komen bij om bij zijn eten te komen.

Let op!
Te snel afvallen of vasten is niet goed voor een kat en kan zelfs gevaarlijk zijn. Let er dus op dat je kat geleidelijk afvalt en wel blijft eten. Kom naar de winkel voor goed advies.

 

“Nieuwe Fashion collectie Bellisa in de winkel!”
25 september 2015 - Sinds deze week zijn we een nieuwe collectie hondenkleding rijker!  Van het Franse merk Bellisa hebben we een uitgebreide lijn te koop met verschillende soorten jasjes, dekjes, bandana’s en slaap/knuffelzakken in verschillende maten en kleuren. De slaapzakken zijn ook geschikt voor katten die op zoek zijn naar een beschutte en warme slaapplek.

Prijzen: op aanvraag

 

“Paardenliefhebbers opgelet!”
4 september 2015 - We verkopen sinds kort ook paardensnoepjes van Vanilia. Deze gezonde, stevige brokken zijn al jaren populair bij paarden. Het is gemaakt van granen en verrijkt met 100% natuurlijke geur- en smaakstoffen. De naar vanille geurende snoepjes zijn bij elk paard geliefd! Verkrijgbaar in de smaken naturel, kruiden en tropical.

Kilozak prijs: € 2,75

 

“Nieuw in ons assortiment!”
3 september 2015 – Van rauw super food dat serieus vlees bevat, daar heeft Natures Menu – Country Hunter een award mee gewonnen! De zakjes natvoer voor zowel de hond als de kat zijn volledig graan & gluten vrij en bevatten slechts één enkele eiwitbron. Compleet en uitgebalanceerd en boordevol ingrediënten die honden en katten nodig hebben.

Verkrijgbaar in de smaken Kalkoen, Kip, Eend en Rund voor de hond en Kalkoen & Konijn, Eend & Fazant, Kip & Gans en Kip voor de kat.

Per stuk: vanaf € 1,19

 

“Leuke Facebook post van een klant!”
2 september 2015 - Onlangs hebben we flink wat voer en gezondheidsproducten aan de stichting ‘Sandra meets Romanian Dogs’ gedoneerd. Nu zagen we dat ze een bericht en wat mooie foto’s op Facebook heeft geplaatst! Blij dat we iets voor de stichting konden betekenen!

 

“R.I.P Jeed”
29 augustus 2015 - Met pijn in ons hart en tot ons grote verdriet hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van onze lieve Jeed! Ze was een unieke en bijzondere hond. Het is een groot verlies en we zullen haar enorm missen!!

 

 

 Contact

Uw naam (verplicht)

Uw email

Uw telefoonnummer:

Onderwerp

Uw bericht

captcha