Sinds 1933 dierenspeciaalzaak

Tijdens de crisis in de jaren 30 verloor A.J. Leurs Sr zijn baan als timmerman. Zijn vader handelde in granen en zaden vanuit zijn schuur en A.J. Leurs Sr sloot zich hierbij aan. Beiden waren zelf erkend duivenmelkers en ze bouwden met hun kennis een goede naam op in de regio Kennemerland.

Tijdens de oorlog lag de granen- en zadenhandel helemaal stil en A.J. Leurs Sr werd te werk gesteld in het leger. Na de Tweede Wereldoorlog pakte hij de handel echter meteen weer op. Hij werkte niet langer vanuit de schuur van zijn vader, maar opende een duivenvoeding en duivenartikelen speciaalzaak ‘Voederhuis De Concurrent’ die gevestigd was in de Woltstraat 15-17 in Haarlem.

Na enkele jaren telde het Voederhuis De Concurrent zelfs drie generaties Leurs. A.J. Leurs Jr werkte mee in de winkel, terwijl hij in de avonduren zijn middenstandsdiploma haalde. In 1975 nam hij de zaak over van zijn vader en opa. In het zelfde jaar trouwde A.J. Leurs Jr met B. Schutter. Beiden werkten hard om ‘Voederhuis De Concurrent’ verder te laten groeien.

Voederhuis De Concurrent Vijfhoek Haarlem

In 1980 kreeg het jonge ondernemersduo het zwaar. De Vijfhoek werd autoluw gemaakt waardoor de winkel aanzienlijk moeilijker te bereiken was voor klanten. In 1981 investeerden ze daarom in een pand in de Gierstraat. A.J. Leurs Jr noemde de winkel naar zijn grote liefde: Bea’s Dierenboetiek. In 1988 besloot het echtpaar zich volledig op de Gierstraat te richten. Voederhuis De Concurrent werd gesloten en ze breidden het pand aan de Gierstraat verder uit.

Na enkele succesvolle jaren is A.J. Leurs Jr op veel te jonge leeftijd overleden, maar Bea Leurs-Schutter heeft Bea’s Dierenboetiek draaiende gehouden. Met hulp van haar dochters hebben ze de dierenwinkel aan de Gierstraat in 2008 zelfs verder uitgebreid. Inmiddels is hun dochter Linette Leurs net zo enthousiast over de dierenwinkel – en sinds 2010 mede-eigenaar – waardoor ook de komende generatie dierenliefhebbers het beste voor hun huisdier tegen een betaalbare prijs kun halen aan de Gierstraat 60-62 in het centrum van Haarlem.Contact

Uw naam (verplicht)

Uw email

Uw telefoonnummer:

Onderwerp

Uw bericht

captcha